E-learning Risicomanagement

Tijdens de laatste update van de ISO 9001 is de term ‘risk based auditing’ sterk naar voren gekomen. Dit houdt in dat bedrijven actief moeten handelen bij processen die een risico vormen en dit ook terug moet komen in de interne audit planning. Daarnaast moeten bedrijven bij voorbaat al risico’s in kaart brengen en een plan van aanpak hiervoor opstellen. Maar wat betekent dit concreet voor uw organisatie en waar moet u beginnen om te bepalen wat uw risico’s zijn en welke processen hieronder vallen?

Waarom deze e-learning?

Met deze e-learning wordt u stap voor stap door de wereld van risicomanagement geleid. De eerste stap hierin is wat risicomanagement in theorie betekent. Wanneer u hier een goed beeld van hebt, gaat u dit vertalen naar uw eigen organisatie. Waar liggen de zwakke plekken en kansen? Zwaktes worden van een ander perspectief belicht, u gaat hier nu namelijk acties op uitzetten. Een SWOT-analyse is een handige tool om hierbij te gebruiken. Middels de PDCA-cyclus (plan do check act) wordt er stap voor stap uitgelegd wat de vertaling hiervan is naar risicomanagement. Elke stap is makkelijk terug te vinden en staat overzichtelijk uitgelegd.

Bij deze e-learning is enige basiskennis vereist over managementsystemen. U gaat  aan de slag met de eerder genoemde SWOT-analyse tevens als de flowcharts die ook voorbij zullen komen. Wanneer u nog niet bekend bent met managementsystemen, is het verstandig om eerst de e-learning ‘basis van managementsystemen’ te volgen. Hier komen alle belangrijke elementen om een goed managementsysteem neer te zetten aan bod. Een goede structuur is een vereiste bij ISO 9001 waar risicomanagement een onderdeel van is.

Wat kost de e-learning risicomanagement?

Deze e-learning is voor € 90,- excl. BTW beschikbaar. De afname is per drie maanden.

Aanmelden voor deze e-learning?

Bent u geïnteresseerd in deze e-learning? Meldt u dan aan via dit contactformulier. Wij zullen dan spoedig contact met u opnemen.