Het managen van risico’s is een rode draad in de vernieuwde ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 normen. U moet  volgens deze normen acties plannen om risico’s en kansen op te kunnen pakken. Echter het is de verantwoordelijkheid van de organisatie zelf, om afhankelijk van de context, de juiste invulling hieraan te geven. Maar wat betekent dat? En hoe begint u hiermee op een praktische manier?

Tijdens deze workshop leggen we je, in begrijpelijke taal, de structuur en de bedoeling van de ISO 31000 – Risicomanagement uit. Deze norm gaat over de principes en geeft richtlijnen over het beheersen van risicomanagement. Vervolgens geven we u een duidelijk stappenplan hoe u hiermee van start kunt gaan binnen de organisatie. Tijdens deze workshop gaan wij  aan de slag met een fictief bedrijf. Wat zijn de risico’s, hoe werkt het stappenplan en welke technieken kunt u gebruiken.

WAT KUNT U TIJDENS DEZE WORKSHOP VERWACHTEN ?

  • Praktisch inzicht krijgen in risicomanagement a.d.h.v. de ISO 31000 norm;
  • Inzicht krijgen in de principes en het proces omtrent risicomanagement;
  • Inzicht krijgen in het identificeren en beoordelen van risico’s;
  • Het implementeren van risicogestuurd werken – de structuur, cultuur en methodiek;
  • Het begrijpen en kunnen toepassen van de meest gebruikte technieken.

WAT IS HET DOEL VAN DE WORKSHOP ?

Het doel van de workshop is het begrijpen welke stappen u moet maken om tot een risicomodel te komen, het aansturen van continue verbetering en bestaande risico’s te reduceren en/ of te elimineren. Deze manier van risico denken en werken is toepasbaar binnen de vernieuwde ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 en andere ISO normen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Bent u geïnteresseerd in deze workshop, dan kunt u zich inschrijven via onderstaande contactformulier. Wilt u deze workshop incompany volgen? Dat kan al vanaf drie personen (max. 8). Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geïnteresseerd in de training? U kunt zich inschrijven via onderstaand formulier.

  • Nieuwe rij toevoegen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.